Alexander Zanarini: Deze man met veel banen praat over training, de balans tussen werk en privé en waarom werken in de horeca loont

Foto: Christopher Pearce

Het openen van Piccolo Bar betekende dat Spanton Media werd opengesteld voor een aantal nieuwe en andere gezichten. Alex Zanarini werd aan Dave Spanton aanbevolen door Michael Delany, de ontwerper van de locatie, toen het tijd was om Dave’s klassieke drankenlijst tot leven te brengen en te helpen met de opleiding van het personeel. Hij is een pistool geweest. En het doet geen pijn dat hij ‘Negroni’ uitspreekt als een echte Italiaan. We hadden een praatje met Alex om wat meer te weten te komen over zijn hospo-reis. Voor meer kun je hem volgen @zanarini.alex

Waar werk je?
Momenteel werk ik bij Dean & Nancy’s, een gloednieuwe hotelbar in de stad op de 22e verdieping, gerund door de crew van Maybe Sammy. Mooiste bar in de stad. Ik werk ook bij Bartolo – een Italiaanse wijnbar en restaurant in Crown Street. De rest van mijn tijd breng ik door met Sweet & Chilli die trainingen geeft voor jonge bartenders. En wat advies over Piccolo Bar. Een man met veel banen. Ik denk dat je in dit huidige klimaat, als je een aantal jaren ervaring hebt, kunt kiezen voor wie je werkt.

Vertel eens wat over hoe je bent begonnen in de horeca?
Ik werkte vroeger in de reclame en geloof het of niet, het betaalde niet erg goed. Dus ik kreeg een parttime baan in een pub in een pub in Redfern en mijn plan was om te netwerken met alle reclamemanagers en mezelf te presenteren als een creatieveling. Ze waren altijd ongelukkig en ik was altijd in een goed humeur. Dus koos ik ervoor om daar van baan te veranderen. Eerste echte feestkroeg en een echte bestemming voor horecamensen. Ik werd verliefd op margarita’s, shots en een geweldige tijd. Ik heb altijd het geluk gehad om banen op leuke plekken tegen te komen

“Ik heb de kans om een ​​geweldige ervaring voor ze te creëren en ze nemen die positiviteit weg. Elke dag heb je honderden positieve interacties met mensen en breng je die vreugde in hun leven. Het is een beetje alsof je het vooruit betaalt.”

Het zijn 18 zware maanden geweest voor de horeca, welke invloed heeft dit op jou gehad? Personeelstekorten enz.
Het was geweldig om te kunnen kiezen waar en wanneer ik werk, dat is geweldig, maar het is ook heel moeilijk geworden om nee te zeggen. Ik heb veel collega’s en vrienden hebben een tekort aan personeel en dat breekt mijn hart een beetje. Ik heb de neiging gehad om mezelf een beetje dun uit te rekken. Beide lockdowns waren geweldig voor mij omdat ze me de kans hebben gegeven om me te concentreren op lichaamsbeweging, gezondheid en welzijn. Ik ben waarschijnlijk de gezondste die ik ooit ben geweest. De zes maanden tussen lockdowns was de drukste periode in de horeca in mijn carrière. Ik denk dat de kans voor de horeca is om zich te concentreren op het opleiden van mensen die geen ervaring hebben en ze op een gemiddeld niveau te krijgen. Mensen van 0 tot 60 krijgen.

Wat zijn enkele van de dingen die je leuk vindt aan de bar-industrie?
Eerlijk gezegd, het is de meest bevredigende baan die ik me kan voorstellen. Ik klink als een hippie die dit zegt. Wanneer gasten binnenkomen op een date en met vrienden en ik de mogelijkheid heb om een ​​geweldige ervaring voor hen te creëren en zij nemen die positiviteit weg. Elke dag heb je honderden positieve interacties met mensen en breng je die vreugde in hun leven. Het is een beetje alsof je het vooruit betaalt.

ADVERTENTIE

&nbsp

Sommige dingen waar je een hekel aan hebt?
Het is moeilijk om sommige van je relaties te onderhouden.

Welk advies heb je voor beginnende barmannen die aan hun carrière beginnen? Waren er grote fouten die je maakte en die je anderen graag zou zien vermijden?
Mijn beste advies zou zijn: meld je niet ziek, want betrouwbaar zijn is een van de grootste kwaliteiten die iemand kan hebben. En heb hobby’s buiten het werk, focus op fysieke fitheid omdat de late nachten je uiteindelijk inhalen. Neem jezelf niet te serieus.

Waar ben je naar op zoek als je een bar binnenloopt? Wat maakt een geweldige barervaring?
Voel ik me op mijn gemak aan de bar? Dat is iets wat een goede bar zou moeten doen. En als het personeel weet wat ik wil voordat ik het doe.

mentoren? Mensen die je hebben geïnspireerd.
Mijn grootste mentor zou een man moeten zijn die Simon McGoram heet. Ik heb een aantal jaren met hem samengewerkt bij Neighborhood in Bondi. Hij leerde me te anticiperen op de behoeften van de klant en uitzonderlijke service te verlenen over de hele linie. Een zin van hem die me altijd is bijgebleven: “Klanten komen naar buiten om geld uit te geven. Het is onze taak om dat zo gemakkelijk mogelijk te maken.” Dat onderstreept alles wat we doen.

Wat drink je nu?
Shandy’s. Absoluut een comeback maken als Australië’s eigen aperitivo.

Wat zijn uw verwachtingen voor 2022?
Elke nacht 8 uur slapen.

Waar zie je jezelf de komende vijf jaar?
Ik zou me willen concentreren op het trainen van steeds meer mensen, of het nu hun bedoeling is om een ​​carrière in de horeca te hebben of niet. Ik wil hen helpen verliefd te worden op hospo en wat gekke levensvaardigheden te leren.

Je kunt met iedereen iets drinken, levend of dood. Wie zou het zijn en wat drink je?
Het zou zijn met mijn grootvader Georgio Zanarini die toen hij nog leefde een hotelketen in Italië bezat. Ik zou graag bij hem zitten bij een Negroni en hem vragen waarom hij in godsnaam in deze business is beland.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Soulburger.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart