The Glen Grant eert meesterdistilleerder Dennis Malcolm met een limited-edition 60 Year Old single malt scotch ter waarde van $ 38.950

De Glen Grant Master Distiller, Dennis Malcolm

The Glen Grant Distillery viert de legendarische zes decennia lange carrière van Dennis Malcolm, een van de langst dienende distilleerders van Schotland, bekend als een van Schotlands langst dienende distilleerders, door een exclusieve 60 jaar oude single malt scotch whisky in beperkte oplage uit te brengen ter waarde van $ 38.950 Adviesprijs.

Verkrijgbaar in Australië vanaf 31NS Oktober, het limited edition-aanbod wordt gebotteld uit een enkel ex-Oloroso sherry eiken vat (#5040) dat werd gevuld op 24 oktober 1960 – de oudste distilleerderijbotteling tot nu toe in de 181-jarige geschiedenis van het merk, met slechts drie karaffen van de vloeistof die beschikbaar is in Australië en één in Nieuw-Zeeland.

Een uiterst zeldzame en kostbare vloeistof, de Dennis Malcolm 60th Anniversary Edition is een luxe geest, die een elegantie vertoont die alleen kan worden bereikt met tijd en toewijding. Gebruikmakend van de lange, rijke geschiedenis en expertise van Dennis Malcolm van The Glen Grant, markeert deze uitdrukking een opwindend nieuw hoofdstuk voor The Glen Grant, waarbij op het wereldtoneel de ongelooflijke carrière van zes decennia van de Master Distiller wordt getoond.

Het limited edition-aanbod wordt gebotteld uit een enkel ex-Oloroso sherry eiken vat (#5040) dat op 24 oktober 1960 werd gevuld – de oudste, tot nu toe, distilleerderijbotteling in de 181-jarige geschiedenis van het merk, met slechts drie karaffen van de vloeistof beschikbaar in Australië en één in Nieuw-Zeeland.

Elk gemarkeerd met een op maat gemaakt nummer, elk van de karaffen is gemaakt van handgeblazen kristalglas, ontworpen door de wereldberoemde Glencairn Crystal Studio op basis van het ontwerp van de unieke hoge slanke potstills van de distilleerderij. Genesteld in een elegante presentatiekoffer gemaakt van duurzaam walnoot, vereist elk meer dan 15 uur deskundig vakmanschap, met ingewikkelde details die de unieke aroma’s van The Glen Grant symboliseren. Elke presentatiekoffer heeft de handtekening van de Master Distiller erin gegraveerd en bevat een Certificaat van Echtheid, persoonlijk ondertekend door Dennis Malcolm.

De Glen Grant Dennis Malcolm 60th Anniversary Edition Aged 60 Years wordt gebotteld op 52,8% ABV en is non-chill gefilterd om een ​​optimale smaak en aroma te behouden. Met een diepe kastanjekleur, begint het aroma met tonen van levendige Sevilla-sinaasappel die plaatsmaken voor een ontrafeling van rijk fruit en noten; abrikoos, perziken, rozijnen, pecannoten en een vleugje sigarenrook. Rijk en fruitig van smaak met een mooie balans van donkere chocolade gelaagd met strooptoffee, de smaak heeft elementen van een vloeibare fruitcake, afgewerkt met lange, aanhoudende smaken van vijgen, dadels, zoethout en een lichte hint van rook.

Geboren in de Glen Grant-distilleerderij in 1946, delen maar weinigen in de wereldwijde sterke drankindustrie de whisky-industrielijn van Dennis Malcolm. In de voetsporen van zijn vader en grootvader voor hem, begon hij op 15-jarige leeftijd als leerling-kuiper en later als manager, waarbij hij toezicht hield op de negen distilleerderijen van het groeiende bedrijf. In zijn huidige rol als Master Distiller is Dennis een integraal onderdeel van het merk en een deel van zijn geschiedenis geweest, waarbij hij het onderscheidende karakter van de mout heeft behouden, terwijl hij ondertussen het assortiment bekroonde expressies heeft geïnnoveerd en uitgebreid, waaronder de nieuw geïntroduceerde Arboralis en kernuitdrukkingen van 10, 15 en 18 jaar.

Terugkijkend op zijn diamanten jubileum merkt Malcolm op: “Het is nooit een baan voor mij geweest, het is een manier van leven geweest. Ik hou niet van mijn echte verjaardag – dat maakt me een jaar ouder. Maar ik hou van mijn mijlpalen met The Glen Grant omdat het een jaar langer is dat ik hier ben. Ik kan blijven doen waartoe ik voorbestemd was.”

Malcolms zorgvuldige vakmanschap en aandacht voor detail bij het maken van de single malt scotch-whisky’s van The Glen Grant wordt wereldwijd geprezen, waaronder erkenning voor zijn diensten door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in 2016, toen hij werd benoemd tot Officier van de Most Excellent Order of the British Rijk. Dennis werd ingewijd in de Whisky Magazine Hall of Fame in 2014, en in 2015 ontving hij de allereerste Spirit of Speyside onderscheiding voor zijn prestaties in de branche. Dennis ontving ook de Whisky advocaat Lifetime Achievement Award in 2015 en werd geëerd met de Internationale wijn- en gedistilleerdcompetities Outstanding Achievement in de Scotch Whisky Industry Award hetzelfde jaar.

“De lancering van Dennis Malcolm 60th Anniversary Edition is een spannende tijd voor The Glen Grant, aangezien we de carrière van een wereldwijd erkende Scotch Whisky-vakman en een echte Schotse gentleman vieren en hulde brengen”, aldus Paolo Marinoni, Marketing Director – Campari Australia & Nieuw-Zeeland. “Dennis heeft niet alleen enkele van de meest bekroonde single malts ter wereld gemaakt, maar dient ook als een kampioen en legende voor de industrie. Deze verfijnde, opmerkelijke vloeistof is een luxueus eerbetoon aan een leven waarin hij doet waar hij het meest van houdt.”

Neem voor meer informatie over deze limited edition-botteling contact op met uw Campari Australia-vertegenwoordiger.

creditSource link

Soulburger.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart