Dr Gimlette: Brisbane’s nieuwe bar van het team achter Death & Taxes

109 Edward Street, Brisbane

Het is altijd spannend als we horen over een toonaangevende operator die nieuwe opgravingen opent. En dus waren we verheugd om eerder in het jaar te horen dat Marty Lange, de man achter Cobbler en Death & Taxes (die hij is in samenwerking met vrouw Wiebke Lange en Belinda en Blake Ward) bezig was met een nieuwe bar. En net als zijn zusterlocaties, zou dit een bar zijn die draait om goed drinken met veel drank op de achterste bar en natuurlijk veel krukken aan de bar waar je de actie kunt aanschouwen. Dit – de rij luxe barkrukken en de uitgebreide backbar – zou een hoofdbestanddeel van het Lange-aanbod kunnen zijn.

De partners: Marty Lange, Wiebke Lange, Belinda Ward & Blake Ward

En dat is bij Dr Gimlette niet anders. De opening eind september voor een zeer ontvankelijke klantenkring in Brisbane, ziet er goed uit in de begindagen van de opening, zelfs met een pandemie op de loer. Dr Gimlette is gevestigd in de luxe modewijk van Brisbane, Edward Street, in een van de oudste gebouwen van Brisbane.

“Het barprogramma bij Dr Gimlette begon met het aanboren van het concept en de naamgenoot van de bar, een gimlet- en martini-sectie was het startpunt bij het maken van het menu.” – Anthony Burke

ADVERTENTIE

&nbsp

Matt Baker, die overging van Death & Taxes om de nieuwe locaties een kickstart te geven, zegt: “De opening was zowel uitdagend als lonend. Onze weekenden zijn meteen begonnen en de meeste doordeweekse avonden rond 17.30 uur hebben we een menigte na het werk zien binnenkomen, net als een uurwerk.

“De klanten zijn vooral verbluft door de ervaring en sfeer waarin ze zich bevinden. Onze huiscocktaillijst heeft al een enorme vlucht genomen en heeft bijgedragen aan meer dan de helft van onze omzet. De huisgimlets zijn tot nu toe absoluut de favorieten.”

Als je je afvraagt ​​wat de naam is, de locatie is ter ere van chirurg vice-admiraal Sir Thomas Gimlette (1857-1943), die naar verluidt als eerste limoensiroop heeft toegevoegd aan de dagelijkse gin tot van de mannen van de Royal Navy, om de verwoestingen van scheurbuik op lange reizen te helpen bestrijden. Die combinatie van Gin en Lime Cordial werd later aangepast en diende als de Gimlet-cocktail.

In de prachtige negen meter lange marmeren bar kunnen alle gasten het prachtige historische metselwerk zien en het personeel dat de voortreffelijke cocktails van het menu maakt. Luxe afwerkingen van Italiaans lederen cabines, hardhouten vloeren en koperen verlichtingsarmaturen zullen alle gasten een ontsnapping in de stad bieden.

Er zijn ook twee Martini Carts beschikbaar om elk type martini te serveren met verschillende garnituren, gins en methoden om uit te kiezen.

Anthony Burke van Death & Taxes, die de cocktaillijst bij Dr Gimlette opstelde, zegt: “Het barprogramma bij Dr Gimlette begon met het aanboren van het concept en de naamgenoot van de bar, een gimlet- en martini-sectie was het startpunt bij het maken van de menu.”
Van daaruit kwamen ze met eigentijdse highballs, riffed stir downs en spirit maceraties/struiken. “Er is een focus op traditionele likeuren, heldere smaakgestuurde ingrediënten en premium sterke drank”, zegt hij.

Ze zijn ook afgestapt van het gebruik van spoorgeesten in het menu. “Tanqueray Ten, Ron Zacapa, Glendronach en Hennessy XO zijn enkele van de ongelooflijke geesten waarmee we ons vermengen”, voegt Anthony toe.

Het menu is gelijke delen eigentijds, nieuwe school en een beetje speciaal. “Al met al, lagen van smaak en een comfortabele drinkervaring als ik dat in gedachten had”, zegt Anthony.

Als cocktails niet jouw ding zijn, is er genoeg bier en wijn om uit te kiezen en een bar met meer dan 800 flessen van elke geest/aperitief/likeur die je maar kunt bedenken.
De bars in Brisbane raken echt hun cocktailbandjes en we kunnen niet wachten om het te bekijken wanneer de grenzen weer open gaan.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Soulburger.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart