Hoe maak je wijn in een instant pot?

Zelf wijn maken is een boeiend vak. Je zult versteld staan ​​dat het een stuk makkelijker is dan je denkt. Allereerst leer je hier welke apparatuur je nodig hebt om je wijn te maken. We geven u stapsgewijze instructies om u te helpen uw wijn te maken met behulp van een instantpot.

1: Verzamel je ingrediënten

Hiervoor heb je een instantpan met de “yoghurt”-functie nodig. Je kunt controleren Corrie Cooks instant pot recepten voor inspiratie over wat te koken met je pot. Het goede ding is dat de meeste instant potten die je zult vinden deze functie hebben, behalve het merk Lux. Vermijd het dus bij het kopen van je instant pot.

Voor de ingrediënten heb je druivensap, kristalsuiker en een pakje wijngist nodig. Maak niet de fout om je gewone gist te gebruiken. Dit zal een alcoholische smaak in uw wijn veroorzaken die u zeker niet wilt.

Andere essentiële items die u nodig hebt, zijn een trechter en een bleekoplossing (meer dan 1000 ppm) om uw apparatuur te ontsmetten.

2: Steriliseer de Instant Pot

Voordat u begint met uw wijnbereidingsproces, is het belangrijk om de instantpot te steriliseren. U hebt een ontsmettingsmiddel nodig zonder spoeling en een chemisch reinigingsmiddel dat is ontworpen voor infusieapparatuur. Zorg ervoor dat u uw apparatuur goed afspoelt met veel water, ontsmet en goed afdroogt voor gebruik.

3: Bereid je voor op fermentatie

Open de fles, giet er ongeveer twee kopjes sap in en leg het opzij. Gebruik een trechter om suiker aan de fles toe te voegen en draai de dop weer stevig vast. Schud het minstens twee minuten om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost. Open het gistzakje en voeg anderhalve eetlepel toe aan de fles. Sluit de dop en schud hem voorzichtig.

Giet de inhoud van de fles in de instant pot. Voeg het druivensap toe dat je opzij had gezet in de pot en roer voorzichtig.

4: Begin met het brouwen van uw wijn.

Bedek de instant pot met een deksel en zorg ervoor dat je hem goed afsluit. Stel de stoomafgifte in op “ventilatie” en druk vervolgens op de “yoghurt”-knop totdat deze op Min staat. Laat het zes uur draaien.

Zet na zes uur de afsluitklep in de “seal”-stand en laat hem nog zes uur staan. Dit geeft de gist de tijd om meer geactiveerd te worden. Open daarna de klep opnieuw gedurende zes uur in de “ventilatie” -stand, zet hem dan terug op “sealen” en laat hem nog eens zes uur staan. U moet deze openings- en sluitingstrend volgen om uw wijn gelijkmatig te brouwen.

5: De pot openen

Na deze stappen is je wijn bijna klaar. Zet de instant pot uit en open hem. Doe de wijn over in een grote kan, of je kunt de druivensapfles gebruiken. Voordat u de kan of fles gebruikt, moet u deze goed steriliseren, afspoelen en drogen.

Je moet je voldaan voelen na deze laatste stap; drink de wijn echter nog niet omdat het gedeeltelijk is gefermenteerd en misschien niet zoet. Bedek uw wijncontainers met een kaasdoek en plaats er plasticfolie over.

Dit geeft de gist de ruimte om de resterende CO2 vrij te maken. Bewaar uw wijn bij kamertemperatuur op een donkere plaats en wacht ongeveer tien dagen. De wijn is nu klaar en u kunt daarna samen met uw vrienden van de wijn genieten.

Opsommen

Wijn bereiden in een instant pot is een leuk project. Het enige wat je nodig hebt is een instant pot en de benodigde ingrediënten en klaar ben je! Dus heb je dit proces ooit geprobeerd? Hoe beviel de wijn, en smaakte hij überhaupt naar wijn? Deel het alsjeblieft met ons in het commentaargedeelte.

creditSource link

Soulburger.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart